Skaala ikkunat ja ovet
  • suomeksi
  • på svenska
  • in english
  • russia

Ajankohtaista

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet
07.10.2010
Skaala Alfa FrostFree, huurtumaton energiaikkuna

Huurtuminen historiaan

Skaala Ikkunat ja Ovet Oy julkisti FinnBuild 2010 rakennus- ja talotekniikkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa edistyksellisen Skaala Alfa FrostFree –energiaikkunan, joka pysyy huurtumattomana olosuhteista riippumatta. TM-testivoittajaikkunan pohjalta kehitetty Skaala Alfa FrostFree –energiaikkuna pysyy kirkkaana kaikissa olosuhteissa, huippuluokan energiatehokkuudesta tinkimättä.

Energiatehokkaiden ikkunoiden erityisominaisuus on ollut ulkolasin ulkopinnan ajoittainen huurtuminen. Huurtumista esiintyy tyypillisesti silloin, kun lämpötila käy nollan alapuolella ja ilman suhteellinen kosteus on suuri. Skaala-tuoteperheen huurtumaton FrostFree-energiaikkuna poistaa tämän ongelman
skaala_frostfree_1

Vaikka ikkunateollisuus on tiedottanut energiaikkunoiden huurtumisominaisuuden asiakkaille hyvin, on ilmiö ollut ongelmallinen.

Teollisuus on hakenut ratkaisua jo pitkään. Skaala huurtumaton energiaikkuna on markkinoiden ensimmäinen. Ikkuna soveltuu kaikkiin uudis- ja saneerauskohteisiin, ja sen saa myös parvekeoviin. Yhtiössä uskotaan, että tuote löytää markkinat nopeasti.
- Tekniset yksityiskohdat haluamme luonnollisesti pitää itsellämme. Materiaalivalinnoilla on merkitystä, kertoo Skaalan kehitysjohtaja Jyrki Jaskari.

Uutta tuotetta ja huurtumattomuutta on testattu hiljaisesti jo pitkään. Uusia ikkunoita on asennettu eri kohteisiin eri puolilla Suomea.
- Kaikki uudet ikkunat ovat pysyneet koko ajan täysin kirkkaina ja huurtumattomina, Jaskari myhäilee. 

Kuvassa tyypillinen kolean ja kylmän kelin aamu. Yläpuolen sinänsä energiatehokas ikkuna on läpinäkymättömässä huurussa ja jäässä. Kello on kuvan ottamisen hetkellä noin 10 aamulla ja lämpötila noussut hieman plussan puolelle. Huurtuminen haihtui kuvan ikkunasta kyseisenä aamuna noin klo 11.30.

Alapuolinen Skaala Alfa FrostFree, huurtumaton energiaikkuna on pysynyt koko ajan kirkkaana ilmankosteudesta ja lämpötilanvaihteluista huolimatta.

Kuvaus suoritettiin 27.9.2010 Skaalan Ylihärmän tehtailla. Olosuhteet ja ympäristö ovat aitoja eikä kyseessä ole testitilanne millään tavalla. Kuvan ikkunat on suunnattu pohjoiseen. Voit suurentaa kuvan klikkaamalla sitä.

skaala_frostfree_2

Takaisin uutisiin