Skaala ikkunat ja ovet
  • suomeksi
  • på svenska
  • in english
  • russia

Ajankohtaista

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet
11.07.2015
Skaalan Vastuullisessa Kesäduunissa 80 nuorta

500 hakijasta 80 nuorta kesäduuniin.

http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/korkeakoulujen-opiskelijoita-houkutellaan-takaisin-lakeudelle-1.1869069

Skaala on työllistänyt tänä kesänä yhteensä 80 kesä- tai kausityöntekijää eri tuotantoyksikköihinsä. Suurin määrä on työllistynyt Ylihärmään, joista kesätöitä tänä kesänä on saanut kaikkiaan noin 50 henkilöä. Kesä- tai kausitöitä on ollut tarjolla kaikissa Skaalan tuotantoyksiköissä (Ylihärmä, Alahärmä, Veteli, Kuortane, Kurikka, Karvia).

Kausityöntekijöillä on vuosittain erittäin tärkeä rooli sekä tuotannon tasaisessa ylläpitämisessä koko kesäkauden ajan, kun vakiohenkilöstön lomat on hajautettu tasaisesti kesälomakaudelle.  Tämä tarkoittaa, että henkilöstön lomien aikana kesäkauden aikana kesätyöntekijät voidaan hajauttaa turvallisesti eri työpisteisiin. Tällöin kesätyöntekijöiden perehdytys ja valmennus on helpommin järjestettävissä kun kokeneita työntekijöitä on aina eri työtehtävissä mukana. Kesätyöntekijät tekevät tyypillisesti tuotannon eri tehtäviä. Työvuorot ovat täten samanlaisia vakituisten työntekijöiden kanssa. Tyypillisesti työvuoro on kaksivuorotöitä, vuoroviikoin aamuvuoroa sekä iltavuoroa katkeavasti, jolloin viikonloput ovat vapaita.

Työtehtävän määrittelyyn vaikuttavat henkilön koulutus ja kokemus sekä tietenkin oma mielenkiinto ja tavoitteet. Tehtävien määrittelyssä hyödynnetään henkilön aikaisempaa Skaala-kokemusta ja pyritään järjestämään eteenpäin menevä ja kehittyvä työympäristö.

Tuotantoon liittyvien kesätöiden lisäksi Skaala on ottanut erilaisiin tuotannon tukitoimintoihin, kuten esimerkiksi työnsuunnitteluun, kehitysosastolle sekä taloushallintoon kahdeksan yliopisto- ja korkeakouluopiskelijaa Skaalan Trainee – kesätyöohjelmaan. Ohjelmassa olevat ovat pääsääntöisesti opiskelijoita, joilla on aikaisempaa kokemusta Skaalan tuotantotehtävistä. Ohjelman tarkoituksena on osaltaan syventää opiskelijoiden osaamista omaan opintoalaansa liittyvissä työtehtävissä.

Skaala on mukana Vastuullinen Kesäduuni 2015 – kampanjassa, jossa työnantajat sitoutuvat hyvän kesätyön periaatteisiin. Skaalalla on vahva ja perusteellinen perehdytysohjelma kaikille työntekijöille, mukaan luettuna kesätyöntekijät. Perehdytys lähtee luonnollisesti työturvallisuus ja –hyvinvointi edellä, mutta siihen kuuluu myös kattavat osat yrityksen historiasta, strategiasta, arvoista ja toimintakulttuurista.


Takaisin uutisiin