Skaala ikkunat ja ovet
  • suomeksi
  • på svenska
  • in english
  • russia

Ajankohtaista

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Skaala Alfa cLean -ilmanvaihtoikkuna sai Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon
27.01.2016
Skaala Alfa cLean -ilmanvaihtoikkuna sai Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon

Tekes, Rakennuslehti ja Suomen asuntokeskus ovat myöntäneet vuoden 2016 Asuntomarkkinat innovaatiopalkinnon Skaala Alfa cLean -ilmanvaihtoikkunalle, joka hyödyntää suomalaista ikkunarakennetta täysin uudella ja innovatiivisella tavalla teknologisena ja digitaalisena alustana. Ratkaisulla voidaan saavuttaa merkittäviä hyötyjä niin kiinteistökohtaisesti kuin kansantaloudellisestikin parantuneen ilmanlaadun ja energiansäästön ansiosta.

Asuntomarkkinoiden innovaatiokilpailuun osallistui alun perin 24 ehdokasta, joista palkintolautakunnan asiantuntijaraati valitsi kolme finalistia esiteltäväksi ASUNTOMARKKINAT 2016 -tapahtumassa 26.1.2016 Helsingissä. Tilaisuuden monisatapäinen yleisö äänesti voittajan finaalikolmikosta.

Lue myös Tekesin tiedote palkinnosta ja katso esittelyvideo

Skaala Alfa cLean on ainutlaatuinen kokonaisuus

Skaala Alfa cLean on kokonaisuus, jossa energiatehokkaaseen ikkunaan on integroitu tehokkaalla lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtolaite. Se on uusi ja täysin ainutlaatuinen innovaatio, jolla ratkaistaan huoneistojen ilmanvaihto ja parannetaan sisäilman laatua. Tuote soveltuu ennen kaikkea asuntoihin, joissa ei ole kunnolla toimivaa ilmanvaihtoa, lämmön talteenotosta puhumattakaan. Tällaisia asuntoja on Suomessa noin 2 miljoonaa.

Ilmanvaihto on yksi rakennusten suurimmista lämpöenergian tuhlaajista. Olemassa olevan rakennuskannan energiakulutuksessa jopa 30–40 % kulutetaan ilmanvaihdossa. Raitis ilma ja lämmön talteenotto on tähän asti vaatinut ison ilmanvaihtokoneen ja putkitukset. Jos on vain tuuletettu tai käytetty erilaisia venttiilejä, lämmin ilma on tuuletettu ulos ja kaikki energia sen mukana mennyt harakoille.

Skaala Alfa cLean -ratkaisussa käytetty ilma viedään ulos ottamalla siitä samalla lämpöenergia talteen. Ulkoa otettu raitis ilma tuodaan lämmitettynä sisätiloihin. Hyötysuhde on erinomainen. Ilmanvaihtolaite on huomaamattomasti integroitu ikkunan rakenteeseen. Asiakas saa energiatehokkaiden ikkunoiden mukana ilmanvaihdon, eikä erillistä ilmanvaihtoremonttia tarvita. Mahdollisuudet ovat mullistavia.

Skaala Alfa cLean huolehtii sisäilman laadusta itsenäisesti. Hiilidioksiditasot ja ilmankosteus pidetään tasapainossa automaattisesti. Laitetta voi tarvittaessa ohjata myös manuaalisesti näyttöpaneelista tai mobiilisti. Skaala Alfa cLean säästää energiaa ja takaa terveellisemmän huoneistoilman. Vastaavaa konseptia ei ole markkinoilla.


Takaisin uutisiin