Skaala ikkunat ja ovet
  • suomeksi
  • på svenska
  • in english
  • russia

Ajankohtaista

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet
28.08.2017
Skaala Group Oy hakeutuu yrityssaneeraukseen

Ikkuna- ja ovivalmistaja Skaala Group Oy hakeutuu yrityssaneeraukseen

Skaala Group Oy ja sen kotimaiset tytäryhtiöt Skaala Production Oy ja Skaala Oy ovat hakeutuneet yrityssaneeraukseen. Yhtiöt ovat jättäneet hakemukset yrityssaneerausmenettelyn aloittamiseksi Pohjanmaan käräjäoikeudelle 28.8.2017. Käräjäoikeuden odotetaan tekevän päätöksen saneerausmenettelyn aloittamisesta muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Osana yrityksen tervehdyttämistoimia konsernin ruotsalainen tytäryhtiö Skaala Fönster och Dörrar AB haetaan konkurssiin.

Skaalan vuosina 2015-2016 toteuttamat investoinnit ja tuotantolinjoihin tehtyjen muutoksien käyttöönotto viivästyivät alkuperäisestä aikataulustaan. Yrityssaneerauksen tavoitteena on Skaalan taloudellisen tilan tervehdyttäminen sekä kotimaisen cleantech-brändin ja tuotannon tulevaisuuden turvaaminen. Maksuvaikeuksilla on jo ollut henkilöstövaikutuksia, mutta tarkemmat vähennystarpeet selvitetään osana yrityssaneerausta.

”Saneerauspäätös Skaalan Suomen liiketoimintojen osalta oli tehtävä, jotta pystymme vakauttamaan toimintamme. Tiedämme, että saneeraukseen hakeutuminen aiheuttaa vaikeuksia alihankkijoillemme ja olemme tästä erittäin pahoillamme. Uskomme saneerauspäätöksemme turvaavan pitkällä aikavälillä kuitenkin velkojien, alihankkijoiden ja työntekijöiden aseman parhaiten,” toteaa toimitusjohtaja Markku Hautanen.

Osana yrityssaneerausta Skaala-konserniin neuvotellaan uutta rahoitusta, joka turvaa toiminnan jatkuvuuden. Rahoitusjärjestelyissä on päästy eteenpäin, ja tavoitteena on saada tuotanto käyntiin asteittain alkaneen viikon loppupuolelta lähtien. Rahoituksesta on saatu sijoittajalta tarjous. Skaala-konserni jatkaa tarjouksen pohjalta neuvotteluita sijoittajan kanssa ja rahoitus ehtoineen pyritään varmistamaan vielä saneerausmenettelyn alkuun mennessä. Mikäli konserni saa riittävän nopean rahoituksen heti menettelyn alettua tuotanto on mahdollista palauttaa normaaliksi syyskuun 2017 aikana. Skaala käy välittömästi läpi toimitusten tilanteet asiakkaidensa ja alihankkijoidensa kanssa.

”Saneerauksen myötä voimme keskittyä toiminnan jatkamiseen hyvän tilauskantamme pohjalta. Skaala on kotimainen perheyritys, jolla on laadukkaat ja innovatiiviset tuotteet sekä moderni tuotantokalusto. Uskomme asiakkaidemme edelleen arvostavan näitä ominaisuuksia toiminnassamme”, toteaa Hautanen.

Skaala Group Oy hakeutuu yrityssaneeraukseen 28.8.2017

Skaala Group Oy and its Finnish subsidiaries Skaala Production Oy and Skaala Oy have started a restructuring program - news release 28.8.2017

 

 

 

 


Takaisin uutisiin