Skaala ikkunat ja ovet
  • suomeksi
  • på svenska
  • in english
  • russia

Ajankohtaista

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet
28.12.2011
Uuden Musiikkitalon ikkunat huurussa

Ilta-Sanomat:
uuden Musiikkitalon ikkunat huurussa

musiikkitalo_huurre

Ilta-Sanomat uutisoi, kuinka uuden Musiikkitalon lasiset julkisivut ovat kauttaaltaan huurteessa. Koska ilmiö on kuluvan syksyn ja talven aikana toistunut useasti, on se aiheuttanut hämmennystä ohikulkijoissa. Moni ihmetteleekin nyt, että mistä on kysymys. Johtuuko huurtuminen rakennusviasta? Onko ilmanvaihdossa mennyt joku pieleen? Onko tuote viallinen?

Skaala ei ole toimittanut Musiikkitalon ikkunoita, mutta koska meillä on ongelmaan olemassa ratkaisu, on huurtumisilmiöstä hyvä tietää muutama asia.

Huurtumiselle on selitys

 

Kyseessä on nykyaikaisen matalaenergiaikkunan ei-toivottu ominaisuus, kun tuotteen lämmöneristävyysarvot noudattavat rakentamisen energiatehokkuusmääräyksiä. Rakennuksen sisältä säteilevä lämpö ei pääse vaikuttamaan ikkunan ulkolasin ulkopinnassa, joka sopivissa olosuhteissa huurtuu läpinäkymättömäksi. Tapahtuu siis sama asia kuin silloin, kun autonlasit jäätyvät. Pahimmillaan voi jäätynyt huurre pysytellä paikoillaan päiväkausia. Huurre ei sinänsä vahingoita ikkunaa, mutta on erittäin kiusallista huoneiston haltijan ja käyttäjän kannalta.

Mikä neuvoksi?

Ongelma voidaan ratkaista pysyvästi. Skaalan kehittämä FrostFree-ikkuna ei huurru, vaan pysyy kirkkaana kaikissa olosuhteissa. Skaala FrostFree eliminoi energiatehokkaan ikkunan huurtumisongelmat kerralla ja pysyvästi. Skaala FrostFree on pitkän tuotekehityksen tulos, joka on saatavissa Skaalan kaikkiin Alfa-tuoteperheen ikkunamalleihin sekä parveke- ja liukuoviin. FrostFree on ikkunassa pysyvä lasitekninen ominaisuus, eikä se kulu käytössä.

Markkinoilla ei ole mitään vastaavaa tuotetta, jolla huurtumisesta aiheutuvat ongelmat voitaisiin näin helposti poistaa - energiatehokkuudesta yhtään tinkimättä!

Alla olevassa kuvassa rakennuksen pääsisäänkäynti, jossa kaikki lasit ovat energiatehokkaita, mutta vain ikkunoissa Skaala FrostFree. Ovessa ei ole FrostFree-ominaisuutta. Huomaat eron.

skaala_frostfree_swe

Skaala FrostFree soveltuu kaikkiin uudis- ja saneerauskohteisiin.

 


Takaisin uutisiin