Skaala ikkunat ja ovet
  • suomeksi
  • på svenska
  • in english
  • russia

Ajankohtaista

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet
23.05.2018
Skaalan yrityssaneeraus vahvistettiin

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus vahvisti odotetusti Skaala-yhtiöiden yrityssaneerausohjelmat 23.5.2018. Seitsemänvuotinen saneerausohjelma koskee kaikkia konsernin yhtiöitä: Skaala Group Oy, Skaala Production Oy sekä Skaala Oy.

- Tämä on merkittävä etappi Skaalalle, sanoo Skaalan toimitusjohtaja Christian Klinger.

- Merkittävä enemmistö velkojista kannatti äänestyksessä selvittäjän saneerausohjelmaehdotuksia. Tämä on selvä kannanotto siitä, että velkojat pitivät saneerausta konkurssia parempana vaihtoehtona ja että velkojat luottavat Skaala-yhtiöiden kykyyn jatkossa toimia kannattavasti, toteaa saneerauksen selvittäjä ja saneerausohjelmien toteuttamisen valvojaksi määrätty asianajaja Jari Salminen Eversheds Asianajotoimisto Oy:stä.

- Erityisen tyytyväinen olen siitä, että saneerauksen myötä Skaala jatkaa merkittävänä työllistäjänä ja alansa kehittäjänä Etelä-Pohjanmaalla, jatkaa Salminen.

Tällä hetkellä Skaala työllistää yli 350 henkilöä ja henkilöstömäärä tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Käräjäoikeuden päätös turvaa myös työn Skaalan alihankkijoille ja muille kumppaneille.

Osaksi isoa perheyritysrypästä
Skaala on yksi Suomen suurimmista ikkuna- ja ovivalmistajista. Viime vuosikymmenten aikana se kasvoi markkinajohtajaksi ja menestyi hyvin ydinliiketoiminnassaan.

Viime vuosina Skaala on investoinut mittavasti tuotekehitykseen sekä laajentanut tuotantolinjojaan ja tuotantotilojaan. Yritys laajeni parveke- ja julkisivutoimintaan yritysostojen kautta ja laajensi tilojaan Venäjällä. Viimeisin lasiteknologiainvestointi otettiin käyttöön Kauhavalla vuonna 2016 ja se mahdollistaa erilaisten lasikomponenttien ja -tuotteiden tuotannon sekä Skaalan ovi- ja ikkunavalikoiman laajentamisen. Tämä on luonnollisesti myös investointi Skaalan tuotannon jatkumiseen Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla.

Pääosin näistä mittavista investoinneista johtuen Skaala ajautui talousvaikeuksiin ja hakeutui yrityssaneeraukseen elokuussa 2017. Lokakuussa 2017 sovittiin yrityskaupasta, jolla 80% enemmistöosuus myytiin IFN Holding AG:lle.

IFN on 87-vuotias perheyritys ja yksi Euroopan johtavista ikkuna-, ovi-, julkisivu- ja auringonsuojatoimijoista. IFN:n pääkonttori on Itävallassa. IFN:ssä monikansallinen verkosto eri tuotteisiin erikoistuneita yrityksiä toimii maantieteellisesti laajalla alueella, itsenäisinä yksikköinä omilla markkinoillaan. Verkoston yritykset jakavat osaamistaan ja resurssejaan muiden verkoston jäsenten hyväksi.

Vaikeuksista kohti tulevaisuuden menestystarinaa
Lokakuusta alkaen Etelä-Pohjanmaalla asunut IFN:n osaomistaja Christian Klinger kertoo, että Skaalalla on tehty jo monia kehittämistoimia ja yrityksen tulevaisuus näyttää entistä valoisammalta ja kirkkaammalta.

- Kotimaassa olemme jälleen vauhdissa, toiminta on täydessä käynnissä ja uusia asiakkuuksia on solmittu. Olemme jo ottaneet takaisin haltuun vientimarkkinoitamme Ruotsissa ja Iso-Britanniassa. Samoin Skaala OOO Venäjällä on vahvistanut rooliaan Venäjän markkinoilla. Varmistaaksemme tuotteidemme edelläkävijyyden jatkossakin, panostamme edelleen vahvasti tuotekehitykseen, Klinger toteaa.

- Tällä haastavalla ajanjaksolla meille on ollut erittäin tärkeää se, että työntekijämme, asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme eivät menettäneet uskoamme Skaalaan ja meihin. Skaalan menestyksekkään tulevaisuuden kannalta tällä on iso merkitys, Klinger jatkaa.

Tästä eteenpäin Skaala keskittyy kannattavaan kasvuun ja markkinajohtajuutensa kasvattamiseen ydinliiketoiminnassaan Suomessa. Käräjäoikeuden päätöksen myötä Skaala työllistää jatkossakin satoja ihmisiä Suomessa.

Tämän tuomioistuimen päätöksen myötä me – uusi Skaala – voimme jälleen luoda uusia näkymiä elämään!

 


Takaisin uutisiin