Skaala ikkunat ja ovet
  • suomeksi
  • på svenska
  • in english
  • russia

Ajankohtaista

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Skaala Oy:n muotoilupäällikkö Panu Turunen suunnitteli Italialaiselle huippubrändille maljakkomalliston
03.08.2012
Skaala Oy:n muotoilupäällikkö Panu Turunen suunnitteli Italialaiselle huippubrändille maljakkomalliston

Skaalan muotoilupäällikkö Panu Turunen sekä tasokkaimpiin ja historiallisimpiin taide- ja designlasin taideteollisiin valmistajiin lukeutuva italialainen Carlo Moretti ovat sopineet ainutlaatuisesta yhteistyöstä. Panu Turunen on suunnitellut Carlo Morettille energiataloudellista valaistustekniikkaa hyödyntävän maljakkomalliston, jota valmistetaan Muranon kuuluisalla lasinpuhaltajien saarella Venetsiassa alkuvuodesta 2013 alkaen. Aiemmin Muranon lasinvalmistajien kanssa yhteistyötä ovat tehneet muun muassa Tapio Wirkkala, Harri Koskinen ja Oiva Toikka.

Muotoilija Panu Turunen valmistui Lahden Ammattikorkeakoulun muotoiluinstituutista, käsi- ja taideteolliselta linjalta vuonna 2004. Vapaasti suupuhallettuun lasiin hän tutustui Nuutajärvellä vuonna 2003, aloittaen suoraan yhteistyön Pohjoismaiden mestaruuden voittaneen lasinpuhaltajamestari Kari Alakosken kanssa. Turusen suunnittelemia uniikkiteoksia on ollut esillä muun muassa Suomen Lasimuseossa Riihimäellä sekä Shanghain maailmannäyttelyssä Suomen paviljongissa vuonna 2010.

Italialaisen Carlo Morettin tuotteet ja teokset ovat saaneet lukuisia palkintoja. Carlo Morettin teoksia on ollut esillä museoissa ja gallerioissa ympäri maailman, muun muassa Museum of Modern Artissa, New Yorkissa ja myös Suomessa, Riihimäen lasimuseossa. Carlo Morettin valikoimaan kuuluu muun muassa Muranon kristallista valmistettuja, suupuhallettuja ja käsin viimeisteltyjä maljakoita, kulhoja, lautasia, juomalaseja sekä valaisimia.

Panu Turunen on työskennellyt Skaalan päätoimisena muotoilupäällikkönä vuodesta 2007 alkaen. Skaalan inhouse–muotoilijan monipuolisiin tehtäviin kuuluvat muun muassa mallistonhallinta sekä teollinen ja graafinen muotoilu. Skaala-yhtiöihin Panu Turunen siirtyi suunniteltuaan Skaalalle menestyksekkään juhlavuoden Finlandia –ovimalliston sekä Pytinki-messujen parhaaksi palkitun messuosaston.


Takaisin uutisiin