Skaala ikkunat ja ovet
  • suomeksi
  • på svenska
  • in english
  • russia

Ajankohtaista

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet
09.08.2010
Skaala avasi uuden tehdaskiinteistön

Skaala Ikkunat ja Ovet Oy avasi perjantaina 6.8.2010 käyttöönsä uuden alumiinikomponenttitehtaan. Uuden tehtaan käyttöönoton taustalla on Skaalan tarve kehittää ja keskittää ikkuna- ja ovituotannossa käytettävien alumiiniprofiilien varastointi ja komponenttituotanto yhteen tehokkaaseen toimipisteeseen. Nyt käyttöön otettava tehdasalue sijaitsee Skaalan Ylihärmän tehdasalueen naapurissa. Kiinteistö vapautui, kun tiloissa aikaisemmin toiminut elementtitehdas lopetti viime vuonna toimintansa.

nauhan_leikkaus

Peruspalveluministeri Paula Risikko vihki uuden tehdaskiinteistön käyttöön. Kuvassa lisäksi Evgeni Ivanov (vas.) ja Timo Grönfors.

Tuotannonohjaus ja logistiikka virtaviivaistuvat

Uusien tuotteiden ja tuotannon kasvun myötä alumiiniprofiilien määrä on lisääntynyt merkittävästi. Skaalan oma koneistuskapasiteetti sekä alumiini-osaston tuotantotilat ovat jääneet volyymiin nähden pieniksi ja tämän vuoksi osa alumiinikomponenttituotannosta on ollut ulkoistettuna eri alihankkijoille. Alihankintaverkosto on toiminut suhteellisen hyvin, mutta oma yksikkö parantaa valmistustehokkuutta merkittävästi, helpottaa materiaalien käsittelyä ja tehostaa logistiikkaa. Valmistuskonsepti noudattaa samaa mallia kuin Skaalan lasinkäsittely, joka on keskitetty tehokkaaseen yksikköön palvellen kaikki Skaalan ikkuna- ja ovitehtaita.

Uusi tehdas-investointi mahdollistaa kaikkien alumiiniprofiilien varastoinnin ja valmistuksen keskittämisen yhteen tehokkaaseen yksikköön. Nykyisen kone- ja laitekannan lisäksi tiloihin on hankittu 200-paikkainen alumiiniprofiilien varastointijärjestelmä sekä uusi profiilien katkaisu- ja koneistuskeskus. Yhteensä uutta tuotanto- ja toimistotilaa on noin 3400 m².


Takaisin uutisiin