Skaala ikkunat ja ovet
  • suomeksi
  • på svenska
  • in english
  • russia

Arkisto 1998 - 2009

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet
28.08.2007
Skaala laajentaa ovivalmistustaan Kurikassa

Skaala Ikkunat ja Ovet Oy ostaa Kurikassa sijaitsevan Muotopuriste Oy:n teollisuuskiinteistön. Toiminta on ollut hajautuneena Kurikassa useampaan paikkaan, ja Skaala on jo pitempään neuvotellut Kurikan kaupungin kanssa sopivasta ratkaisusta toimintojen keskittämiseksi. Muotopuristeen hallin vapautuminen ratkaisee tilakysymyksen, ja mahdollistaa myös uusien toimintojen aloittamisen Kurikassa.

Skaala ja Kurikan kaupunki ovat tehneet kehittämissopimuksen, jossa Skaala sitoutuu kehittämään toimintaansa edelleen Kurikassa. Sopimuksen osana Kurikka ostaa Skaalan nykyisen Värkkitien kiinteistön.

Uuden tehtaan myötä Kurikassa Skaala aloittaa kokonaan uutena tuotteena puualumiiniparvekeovien valmistuksen. Ulko-ovien valmistus jatkuu, mutta tuotanto painottuu erikoisovien ja ns. mallistoovien valmistukseen. Näitä ovat mm. Skaalan uudet Skandia – ja Tradia – mallistojen design –ulkoovet. Ylihärmän ovitehdas keskittyy levyrakenteisten ulko-ovien valmistukseen.

Kurikan toimintojen henkilöstömäärä on vaihdellut 30 - 40 välillä. Laajennuksen myötä henkilöstömäärä nousee 50 -60 paikkeille lähivuosina.

50 vuotta täyttänyt Skaala on perheyritys. Viime vuonna se avasi uuden ovitehtaan ja logistiikkakeskuksen Ylihärmässä. Skaalan liiketoiminnan volyymi ylittää tänä vuonna 50 milj. €. Henkilöstömäärä on 300. Liikevaihdosta viennin osuus on noin 15 %.

Skaala on noussut yhdeksi suurimmista suomalaisista ikkuna- ja ovivalmistajista. Kasvu on myös tuonut lisää työpaikkoja. Parin viime vuoden aikana Skaalaan on syntynyt 70–80 uutta työpaikkaa. Seuraavan vuoden aikana henkilöstölisäys on arviolta 40-50 henkeä.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Markku Hautanen 0500 602 489,
tai markkinointijohtaja Hannu Hautanen 0500 669 402


Takaisin uutisiin