Skaala ikkunat ja ovet
  • suomeksi
  • på svenska
  • in english
  • russia

Arkisto 1998 - 2009

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet
17.01.2008
A-luokan ikkunaratkaisu säästää rahaa ja energiaa

Oikea ikkuna- ja oviratkaisu vaikuttaa merkittävästi omakotitalojen ja taloyhtiöiden lämmityskustannuksiin. Energiatehokkaat ikkuna- ja oviratkaisut vähentävät energiakustannuksia ja säästävät luontoa. Myös energian hinta nousee.

Skaala tarjoaa mallistot kaikkiin energialuokkiin, myös parhaaseen Alfa -energialuokkaan. Omakotirakentamisessa kuluttajat ovat kustannustietoisia ja hakevat aktiivisesti uusia ratkaisuja. Nykyisten rakennusmääräysten mukaiseen normitasoon verrattuna A-luokan Alfa-ikkuna maksaa itsensä takaisin jo 5-10 vuoden aikana. Energian hinnan noustessa takaisinmaksuajat lyhenevät koko ajan. Energiataloudellisten ikkunoiden ja ovien todellinen kustannus muodostuukin vuosien saatossa maksettavista energialaskuista.

Energiatalouden edelläkävijänä Skaala on panostanut voimakkaasti energiaa säästäviin ratkaisuihin. Skaala on ainoa kotimainen valmistaja, jolta löytyy VTT:n testaama, energialuokiteltu ikkunamallisto A-luokkaan. A-luokan ikkunat ovat vähiten energiaa kuluttavia tuotteita.

Energiamerkintä on kuluttajille tuttu ja sitä käytetään esimerkiksi kodinkoneissa. Kun katsotaan energiataulukosta miten paljon ikkunan valinnalla on vaikutusta energiankulutukseen, valinta on helppo. Skaalalla käytetään energiataulukkoa, josta voidaan laskea vuotuinen säästö energialaskuun.

Konkreettisesti energiatietoisuuden lisääntyminen näkyy esimerkiksi tulevan kesän asuntomessuilla Vaasassa, jossa yli puolet pientalorakentajista valitsi taloihinsa Skaalan A- sekä B-luokan energiaa säästävät ikkunat, jotka ylittävät nykyiset määräykset. Energiansäästöön liittyvät määräykset ovat tiukentumassa.

Skaala on vahvasti mukana kehittämässä energiatehokasta rakentamista yhdessä alan toimijoiden ja VTT:n kanssa. Espooseen valmistuneen matalaenergiakerrostalon energiankulutus on jopa 70 % pienempi tavalliseen rakennukseen verrattuna, ilman merkittäviä lisäkustannuksia.

Matalaenergiakerrostalo -hanke palkittiin vuoden
2007 rakentamisen parhaana kehityshankkeena.


Takaisin uutisiin