Skaala ikkunat ja ovet
  • suomeksi
  • på svenska
  • in english
  • russia

Arkisto 1998 - 2009

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet
28.01.2009
Skaala voitti TM Rakennusmaailman energiaikkunavertailun

Skaala voitti TM Rakennusmaailman energiaikkunavertailun. Skaalan energiaikkuna sai ainoana testissä täydet viisi tähteä. Vertailuun osallistui kaksitoista eri valmistajien energiaikkunaa, joiden U-arvoksi oli ilmoitettu 1,0 W/m²K tai alle. Valmistajille ei ollut etukäteen ilmoitettu testistä.

Energiaikkunoiden suorituskyvyn testasi VTT. Vertailussa tutkittiin ikkunoiden lämmönläpäisyä, ilmanpitävyyttä, vesitiiveyttä, ääneneristävyyttä ja tuulenpaineen kestoa. Ikkunoita arvioitiin näiden lisäksi aistinvaraisesti.

Skaalan energiaikkuna erottautui edukseen lämmöneristävyyden, vähäisen ilmanläpäisyn, vesitiiveyden ja ääneneristävyyden ansiosta. Erityisesti lämmön- ja ääneneristävyydessä Skaala oli selvästi yli muiden. Skaala oli ainoa valmistaja, jonka ikkuna piti lämmöneristävyyslupauksensa.

Lisätietoa vertailusta TM Rakennusmaailman numerossa 1/09.

Uusin testi vahvistaa Skaalan edelläkävijyyttä matalaenergiaikkunoiden valmistajana. Skaalan ikkuna pärjäsi hyvin myös edellisessä Tekniikan Maailman testissä vuonna 2006, ollen kokonaisvertailussa toinen. Myös silloin ikkunan lämmöneristävyys sai testin parhaat pisteet (TM Rakennusmaailma 2/2006).


Takaisin uutisiin