Skaala ikkunat ja ovet
  • suomeksi
  • på svenska
  • in english
  • russia

Arkisto 1998 - 2009

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet
04.06.2009
Skaala avasi uuden vientitehtaan

Skaala Ikkunat ja Ovet Oy avasi torstaina, 4. kesäkuuta uuden, vienti-ikkunoiden valmistukseen keskittyvän tuotantoyksikön Alahärmässä. Uusi tehdas lisää merkittävästi Skaalan vienti-ikkunatuotannon valmistuskapasiteettia ja kokoaa samalla kaikki vientiin liittyvät toiminnat saman katon alle.

Skaala osti nykyisen vienti-ikkunatehtaan kiinteistön itselleen vuonna 2007. Mittavan remontin jälkeen uudistetut tuotanto- ja toimistotilat ovat nyt valmiina vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin.

- Tämä ei kuitenkaan ole mikään päätepiste, emmekä puhu enää pelkästä tuotteesta. Skaala-konsepti tarkoittaa, että voimme räätälöidä tuotteet mittatilaustyönä vastaamaan asiakkaan tarpeita isolla volyymilla. Asennuspalvelumme asentaa tuotteet paikalleen. Asiakas saa meiltä koko paketin, johon kuuluvat asennuksineen kaikki ikkunat ja ovet, kertoo Skaalan toimitusjohtaja Markku Hautanen.

Kokonaisuudessaan Skaala on investoinut vientitoimintojen kehittämiseen viimeisen parin vuoden aikana noin kolme miljoonaa euroa. Uuden yksikön lisäksi muun muassa Ruotsin ja Iso-Britannian myyntiä on vahvistettu. Yritys näkeekin selvää potentiaalia etenkin saneeraustoiminnassa. Markkinoilla tapahtunut muutos kohti energiatehokkaita ratkaisuja nähdään vahvuutena, koska Skaala on jo vuosia kehittänyt energiaystävällisiä ikkunoita ja ovia. Yritys pystyy tarjoamaan energiatehokkaat ikkunat ja ovet kaikkiin vientimallistoihin. Suomen lisäksi myös Ruotsin vientimallisto on nyt virallisesti energialuokiteltu. Iso-Britannian osalta luokitushyväksyntä saadaan lähiaikoina.

Kasvua taloustaantumasta huolimatta

Talouden taantumasta huolimatta Skaala on pystynyt lisäämään myyntiään aikaisempiin vuosiin verrattuna. Kasvua saadaan etenkin saneeraustoiminnasta. Yrityksen budjetoitu liikevaihto kuluvalle vuodelle on 60 miljoonaan euroa, kun se viime vuonna oli 53 miljoonaa. Vientitoiminnan osuus liikevaihdosta liikkuu 15-20 prosentin tuntumassa. Markku Hautasen mukaan liikevaihdon kasvu on positiivinen viesti koko alalle.
- Osaltaan kasvuun kotimaassa vaikuttavat valtion tukitoimet kotitalousvähennyksineen ja taloyhtiöitä koskevat avustukset energiatehokkaassa saneerauksessa. Merkittävimpänä tekijänä koko myynnin osalta näemme kuitenkin nimenomaan energiatehokkaat ratkaisut ja palvelukonseptimme, painotti Hautanen.

Keskittäminen tuo etua
Skaalan koko ikkuna- ja ovituotanto on keskittynyt Pohjanmaan alueelle. Strategialla nähdään selkeitä etuja.

- Sijaintimme on logistisesti ajatellen hyvä. Toisiaan lähellä olevat tehtaat toimivat kustannustehokkaasti esimerkiksi asiakastoimituksia ajatellen. Lisäksi kaikki tarpeellinen palvelu, kuten huolto sekä kunnossa- ja puhtaanapito ovat helposti saatavissa, kiittelee yrityksen markkinointijohtaja Hannu Hautanen.

Avajaistilaisuudessa juhlapuhujana vieraillut europarlamentaarikko Kyösti Virrankoski näki Skaalan kasvulla myös yhteiskunnallista merkitystä ja vaikutusta.

- Skaala on erinomainen esimerkki suomalaisen maaseudun teollisessa kehittämisessä. Koko suomalaisen yhteiskunnan kehitys 50-luvun maanviljelyskansasta teolliseksi yhteiskunnaksi on perustunut tällaiselle toiminnalle.
- Suomi on pieni maa ja vienti on avainasemassa kansakuntamme vahvistumiselle ja vaurastumiselle, totesi Virrankoski puheessaan.

Suurimpien joukossa

Skaala on kasvanut merkittäväksi pohjoismaiseksi ikkuna- ja ovitoimittajaksi. Yrityksen palveluksessa toimii tällä hetkellä noin 300 henkilöä, joista noin 50 toimii viennin parissa. Lisäksi asennustoiminta työllistää välillisesti noin 100 työntekijää.  Yritys tunnetaan etenkin energiatehokkaiden ratkaisujen edelläkävijänä Suomessa. Skaala avasi ensimmäisenä alan yrityksenä pelkästään matalaenergiaikkunoiden valmistukseen keskittyvän tuotantolinjan vuonna 2008. Energiatehokkaiden ikkunoiden osuus Skaalan koko tuotannosta on tällä hetkellä noin 50 prosenttia.


Takaisin uutisiin