Skaala ikkunat ja ovet
 • suomeksi
 • på svenska
 • in english
 • russia

Paras tuotto investoinnille

Ikkunalla on suuri merkitys kodin energiatehokkuuteen

Skaala Oy - Ikkunat ja Ovet

Ikkunalla on merkitystä

Vanhalla ikkunalla hukkaat lämmitysenergiaa ja rahaasi taivaan tuuliin. Vanha ja vetoinen ikkuna hohkaa kylmää talvella ja vaikuttaa jopa asumisviihtyvyyteen. Ei myöskään ole samantekevää minkälaisen ikkunan valitset uudisrakennukseen, koska erot eri valmistajien ja tuotteiden välillä ovat merkittäviä. Ei ole syitä tyytyä rakennusmääräysten minimivaatimuksiin. Skaalan ikkunoilla saavutetaan testatusti markkinoiden alhaisin energiankulutus.

 

Arvot kertovat

ikkunoiden_ kulutus kwH

U-arvo on lämmönläpäisykerroin, joka kertoo tuotteen lämmöneristyskyvyn. Mitä pienempi U-arvo, sitä parempi lämmöneristävyys.


E-arvo kertoo ikkunan kuluttaman energiamäärän. Mitä pienempi E-arvo, sen matalampi on ikkunoiden energiankulutus.

 

Skaala Alfa -ikkuna kuluttaa energiaa jopa yli kolme kertaa vähemmän kuin rakentamisen nykymääräykset täyttävä uusi ikkuna. Ero voi yli kymmenkertaistua, kun vanhat ikkunat vaihdetaan uusiin Skaala-ikkunoihin.

 

Skaala Alfa - uuden kodin ikkuna

Nykymääräysten mukaan täytyy uudiskohteisiin asennettujen ikkunoiden U-arvon olla 1.0 tai alle. Suurin osa valmistajista saavuttaa tämän arvon. Skaalan ikkunoilla päästään selvästi alle tämän arvon. Tämä tarkoittaa pienempää energiankulutusta. Pienempi energiankulutus tarkoittaa pienempiä lämmityskuluja. Energianhinta nousee ja verotus kiristyy lähes säännönmukaisesti, joten mitä paremmat tuotteet valitset tänään, sitä enemmän hyödyt myös tulevaisuudessa.

 

Skaala Alfa - kun vanhat ikkunat vaihdetaan uusiin

Vaihtamalla vanhat ikkunat uusiin Skaala-ikkunoihin voit saavuttaa yli kymmenkertaisen säästön ikkunoidesi energiankulutuksessa. Uudet Skaala-ikkunat maksavat itseään takaisin joka päivä.

 

Skaala Alfa on investointi

Ikkunoiden energiansäästö 12 vuodessa

LATAA TÄSTÄ ENERGIANSÄÄSTÖKAAVIO (pdf)
Säästöä jopa 10.000 euroa 12 vuodessa.

U-arvo 0,58 tarkoittaa E-arvona lukemaa 30. E-arvo kertoo ikkunan vuotuisen kulutuksen kilowattituntunteina yhdellä neliömetrillä. Koska ikkunoiden ensisijainen tehtävä on säästää asukkaalle rahaa, Skaalan palkittu ja edistyksellinen tuotekehitys on keskittynyt markkinahinnaltaan kilpailukykyisten, mahdollisimman energiatehokkaiden ikkunoiden suunnitteluun.

Kun investoit energiaa säästäviin ikkunoihin, muista myös energianhinnan muutos seuraavien vuosien aikana. Mitä taloudellisemmat ikkunat valitset nyt, sitä enemmän säästät puhdasta rahaa seuraavien vuosien aikana. Huurtumaton Skaala Alfa FrostFree -ikkuna on paras ratkaisu energiansäästöön.

Pienemmän lämmitysenergiankulutuksen lisäksi saat myös muita etuja:

 • ei vetoa, ei kylmän hohkaa: tasainen lämpö
 • parempi asumisviihtyvyys
 • erinomainen ääneneristävyys
 • helppokäyttöiset Skaala-tuotteet
 • huolettomuus: minimaalinen huollontarve
 • huolettomuus: vuosikymmenien investointi
 • vanhan kiinteistön arvo nousee
 • mahdollisuus kotitalousvähennykseen, kun vanhat ikkunat vaihdetaan uusiin

 

Takaisinmaksuaika

Uusien Skaala-ikkunoiden takaisinmaksuaikaan vaikuttaa ensisijaisesti se, minkätyyppinen vertailukohtana käytetty vanha ikkuna on ja mikä on maksettavan energian hinta. Karkeasti voidaan sanoa, että Skaala Alfa -ikkunan takaisinmaksuaika verrattuna vanhaan MS-tyyppiseen ikkunaan on noin 10 vuotta. MSK- tai MSE-tyyppisiin ikkunoihin verrattuna saadaan takaisinmaksuajaksi noin 13-20 vuotta - riippuen ensisijaisesti energianhinnan kehityksestä. Tarkennettuja tietoja energiansäästöstä ja takaisinmaksuajoista saat lähimmältä Skaala-tuotteiden myynnistä vastaavalta asiantuntijalta.